Adatvédelmi tájékoztató

A Masfelfok.hu (a továbbiakban: Honlap) tartalomszolgáltatója a The Explorer Society Tudományos, Kulturális és Környezetvédelmi Alapítvány (székhelye: 2030 Érd, Köszörűs utca 42.; adószám 18339796-1-13; a továbbiakban: Alapítvány).

A Honlap szerkesztőségének tagjai: Vigh Péter szerkesztő; Kis Anna, Lehoczky Annamária, Pieczka Ildikó és Szabó Amanda Imola állandó szerzők.

A Honlap célja a látogatók szakmai tájékoztatása – a teljesség igénye nélkül – az éghajlatváltozással kapcsolatos témakörökben és annak lehetővé tétele, hogy további adatokhoz és információkhoz férjen hozzá a látogató. A Honlap pontos és hiteles információk közlésére törekszik, de a tájékoztatásból fakadó károkért felelősséget nem vállal.

Szerzői jogi rendelkezések

A Honlap neve („Másfél Fok”) és a domain címének neve („masfelfok.hu”) az Alapítvány, és szerzői jogi védelmet élvez. A hivatkozás kivételével, a Honlap nevét és domain címének nevét felhasználni kizárólag az Alapítvány, illetve a szerkesztőség előzetes, írásbeli hozzájárulásával lehet.

A Honlap egészét vagy annak részét (részeit) – vagyis szöveget, grafikát, képet, audió- illetve videófelvételt, adatszerkezetet, struktúrát, híreket – feldolgozni, akár eredeti, akár átdolgozott formában – ideértve a fordítást is – bármilyen médiumban közölni, sugározni, továbbadni, vagy bármilyen módon kereskedelmi forgalomba hozni tilos – kivéve a saját felhasználást és a hivatkozással ellátott átvételt.

A Honlapon közzétett cikkek szerzői joga kizárólag az adott cikknél feltüntetett szerzőt illeti meg.

A szerző, a Szerkesztőség, illetve az Alapítvány előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül tilos a cikk egészének vagy részének (részeinek) feldolgozása, átdolgozása, a saját felhasználás célján túl történő többszörözése, a közvetlen hivatkozás nélküli terjesztése, adatbázisban való tárolása, letölthetővé tétele, illetve kereskedelmi forgalomba hozatala.

A látogató a cikket vagy annak egyes részeit – kizárólag saját felhasználás céljából – merevlemezre vagy más adathordozóra lementheti vagy kinyomtathatja, de ebben az esetben sem jogosult a cikk így többszörözött részének további felhasználására, terjesztésére, adatbázisban való tárolásra, letölthetővé tételére, kereskedelmi forgalomba hozatalára.

A cikk rövidebb részének átvételére csak a szerzőre és a Honlapra való hivatkozással – vagyis a szerző és a Honlap nevének kiírásával és a cikkre mutató közvetlen hivatkozással (linkkel) – lehet, azzal, hogy az átvevő nem módosíthatja az eredeti információt.

A fentieken túli – jogosulatlan – felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. A Szerkesztőség, valamint az Alapítvány fenntartja magának a jogot, hogy jogosulatlan felhasználás esetén a szerző nevében és helyett a jogosulatlan felhasználóval szemben fellépjen és – többek között – kártérítést követeljen.

Amennyiben a tartalommal vagy a cikkek felhasználásával kapcsolatban bármilyen észrevétele, kérdése, vagy kérése van, írjon nekünk: info@masfelfok.hu

Adatvédelmi tájékoztató

A Honlapon személyes adatot nem gyűjtünk és nem tárolunk, kivéve, ha az feltétlenül szükséges – a technika mindenkori állása szerint – a Honlap tartalomszolgáltatásának technikai feltételei biztosításához, és csak olyat (pl. IP-cím), annyit és ameddig az szükséges és arányos e céllal.

A Honlapon található külső hivatkozások által jelölt (pl. közösségi médiaszolgáltatók) tartalmakért és az ott megvalósult adatkezelésért felelősséget nem vállalunk. Kérjük, minden esetben tájékozódjon az adott tartalomszolgáltató adatkezelési szabályzatából.

A Honlap látogatottságát anonim módon, statisztikai céllal Google Analytics-szel figyeljük.

A Honlapon sütiket nem használunk.

Amennyiben az adatkezeléssel kapcsolatosan bármilyen észrevétele, vagy kérdése lenne, írjon nekünk: info@masfelfok.hu